2021.11.05: Sophienberg køber arealerne ved Kokkedal Station

Sophienberg Gruppen har købt Hørsholm Kommunes arealer ved Kokkedal Station – til at realisere vinderprojektet: den nye grønne og bæredygtige bydel KRONHOLM.

Købsaftalen mellem Hørsholm Kommune og Sophienberg Gruppen blev underskrevet den 4. november på Hørsholm Rådhus.

Sophienberg Gruppen vandt i juni konkurrencen om at købe og udvikle området omkring Kokkedal Station til et attraktivt og levende område.

”Vi er rigtig glade for at kunne igangsætte arbejdet med denne helt unikke projektmulighed for et større byområde, som rammer meget præcist ind i vores ambitioner om at bygge gode og bæredygtige boliger i Fingerplanen, understøttet af let adgang til god kollektiv trafik,” siger Lars Bigom.

På billedet ses direktør og partner i Sophienberg Gruppen Niels Kragh, borgmester Morten Slotved og administrerende direktør og partner i Sophienberg Gruppen Lars Bigom.

Og næste billede også formand for kommunens Miljø- og Planlægningsudvalg og Tryghedsudvalg Jan H. Klit.

Det 26.000 m2 store område bebygges med forskellige funktioner: Boliger til forskellige livsperioder – fra boliger til unge under uddannelse, børnefamilieboliger, ældreegnede boliger og et friplejehjem. Desuden bygges et P-hus med 350 pladser til stationens pendlere. Der kommer en dagligvarebutik og en række andre servicefunktioner.

De første boliger, herunder friplejehjemmet, og P-huset er planlagt til at stå færdig i sommeren 2025.

Læs mere om Kronholm her