2018.07.05: Råhusene til det nye boligprojekt i Bagsværd står nu klar, og det blev fejret med rejsegilde torsdag den 5. juli. Som traditionen byder var grønne rejsegildekranse hejst højt på Købmandsgårdens ti etager og Porthusets otte. Håndværkerne blev takket for veludført arbejde af husets skal af såvel bygherre, arkitekt og byggeledelse.
En byggeledelse som også er stolt af, at der under dette komplekse byggeri ikke har været hverken arbejdsskader eller uheld, sagde projektleder Lasse Ostermann fra GVL.
GVL står for opførslen af de to bygninger, der er tegnet af Mangor & Nagel Arkitekter.
At få integreret boligprojektet i denne nye bydel, der skal spille sammen med Bagsværds villakvarter og blive et spændende byområde fuld af liv med indkøbsmuligheder, caféliv og små grønne oaser, ser nu ud til at lykkedes, sagde Bente Andersen, partner fra Mangor & Nagel.
300 dage er gået siden byggestart, og endnu 500 dage er tilbage, inden byggeriet står færdigt – klar til indflytning i de 154 boliger, hvortil allerede 130 lejere har skrevet sig op, kunne projektchef Leif Martin Jensen fra Sophienberg Gruppen fortælle. Bygherre fra Dades, direktør Bjarne E. Sørensen sluttede sin tale ved at kaste flasken, der var hængt op, ind i muren til rejsegilde-ordene: Gid dette hus må bestå i så mange år, som dette glas går i skår!
Og det ser ud til, at det flotte byggeri har mange år foran sig.

Læs mere om projektet: Bagsværd Bypark