2018.01.26: Sophienberg Gruppen og PFA Ejendomme byudvikler med ’New Yorker-kontorer’ og nye boliger på øst Amager tæt på København centrum

Med PFA som investor går Sophienberg Gruppen nu i gang med at byudvikle et større område på det østlige Amager, 10 minutter fra Rådhuspladsen i København.

Sophienberg Gruppen vil de kommende ca. 5 år videreudvikle industriområdet med en fin kombination af erhverv og bolig. Der bliver både tale om renovering af nuværende bygninger i ’New York’er’-stil og opførelse af nybyggeri. Målet er, at områdets erhverv opgraderes og indgår i en harmonisk udvikling med nye boliger og dermed skabes et lille nyt byområde lige op til det grønne område, Kløvermarken.

De eksisterende ejendomme på samlet ca. 10.500 m² var tidligere ejet af AGA A/S, som altså nu har solgt bygningerne til PFA i en Sale & Lease-back aftale. AGA flytter ud, men i to etaper, som renoveringen tilrettelægges efter. Den første renovering af ejendommen på Vermlandsgade forventes igangsat i 2020 mens anden fase mod Uplandsgade forventes udviklet fra 2023.

Området er beliggende kun 1,5 km fra København centrum. Mod øst ligger Amager Strandpark og mod nord det grønne, rekreative område Kløvermarken. Samtidig er man i umiddelbar nærhed af 2 Metrostationer, det vestlige Amager og Københavns Lufthavne.

Dette areal er et af de få tilbageværende industriområder tæt på Københavns indre by og derfor yderst attraktiv for både erhverv og boliger.

Adskillige tidligere industriområder i hovedstaden er løbende blevet omdannet til erhverv og boliger og er derved blevet integreret som naturlige dele af København by. Sophienberg Gruppen har stor erfaring i netop denne type udviklingsprojekter.

”Vi glæder os til projektet og udviklingen af ejendommen til et nyt attraktivt byområde tæt på Københavns centrum og Amagers strand med rekreative områder,” siger direktør i Sophienberg Gruppen Niels Krag.

Fakta:

  • Ejendommen er beliggende Uplandsgade 52-52A /Vermlandsgade 55-61, 2300 København S og erhverves af PFA-datterselskabet PFA Blue Star Ejendomme P/S
  • Sophienberg Gruppen vil i samarbejde med PFA Ejendomme gennemføre udviklingsaktiviteter for et større trecifret millionbeløb
  • Planlægning og renovering varer til og med 2023
  • Nedrivning af eksisterende bygninger på den 17.691 m² store grund med byggeret til pt. ca. 26.500 etagemeter forventes at ske fra 2023