2020.09.21. Sophienberg Gruppens udviklingsprojekt med 70 nye Svanemærkede rækkehuse i Hillerød solgt til NIAM

Hvor Lemvigh-Müller tidligere havde en større udsalgs-forretning på Milnersvej opføres nu 70 rækkehuse i to og tre plan – Sophienberg Gruppen har netop solgt rækkehusprojektet til NIAM som udlejningsprojekt.

Direktør Niels Krag fra Sophienberg Gruppen udtaler: ”NIAM er for os den helt rigtige køber af projektet, og vi glæder os meget til at levere de 70 bæredygtige og velindrettede rækkehuse i juni 2022, hvor NIAM overtager det færdige byggeri som udlejningsejendom. Projektet er udviklet i tæt samarbejde med Årstidernes Arkitekter og Hillerød Kommune, og vi er nu klar til at igangsætte byggeriet af 70 Svanemærkede rækkehuse. NIAMs klare krav til kvalitet og fokus på bæredygtighed, som kræves af Svanemærket byggeri, flugter perfekt med Sophienbergs ambitioner for projektet.”

Samtidig med salget til NIAM har Sophienberg Gruppen indgået kontrakt med Q-Construction, der opfører rækkehusene i totalentreprise.

Rækkehusbebyggelsen består af tre forskellige boligtyper af forskellige størrelse og opføres med saddeltag og teglstensfa­cader i varme røde eller brune nuancer – og alle med egen have.

Facadeprincippet bygger på idéen om at arbejde med et ensartet udtryk på 1. og 2. sal af boligerne, mens stueetagen af hver boligenhed skal have et mere individuelt og varieret præg. Det ensartede facadeudtryk på 1. og 2. sal skal give et samlende helhedsudtryk for bebyggelsen, mens den varierede stueetage giver den enkel­te bolig sit eget særpræg.

Samtlige tagflader udføres med grønt saddeltag – sedumtag – som en del af projektets skybrudssikring.

De 70 boliger vil være klar til indflytning i to etaper i marts og juni 2022.

Type 1: 42 rækkehuse med 4 værelser i 2 plan, 110 m²
Type 2: 19 rækkehuse med 5 værelser i 2 plan, 120 m²
Type 3: 9 rækkehuse med 5 værelser i 3 plan, 142 m² – forventes indrettet med egen tagterrasse

Nybolig v/Louise Hartmann står for udlejningen.