Taastrup Torv

Projektbeskrivelse

Området omkring Taastrup Station er omdannet til et attraktivt butiks- og boligmiljø med byens bedste og mest centrale beliggenhed.

Taastrup Torv omfatter opførelsen af en 12.000 m² stor bebyggelse – i en lys og imødekommende arkitektur; 9.000 m² butikker i stueplan til detailhandel samt cafe og restaurant – alle med attraktive facadearealer.

De øvrige arealer på etagerne er disponeret til 28 boliger i et og to plan med grønne opholdsdæk, altaner og tagterrasser. Etageniveauerne stiger fra øst mod vest med ankomst på stationssiden og opholdsareal mod torvet. På den måde er boligerne gennemlyst, og alle sikret gode udendørs opholdsarealer.

Ovenpå dele af stueetagens butikker er der derudover etableret to parkeringsdæk med plads til 350 p-pladser, der har direkte adgang til butikkerne.

Der etableredes endvidere 800 cykelparkeringspladser tæt på stationstunnellerne til at servicere cyklister, som skal handle eller med toget – uden at forstyrre de rekreative funktioner på Torvet.

Busterminalen er opført langs med detailforretningerne, så busserne kan manøvrere og vende med god plads.

Den trafikale struktur er omdannet ud fra ønsket om nærhed og tæthed i byrummene og Taastrup Hovedgade. Således møder man ved ankomsten til Taastrup med S-toget eller bussen ikke en traditionel trafikplads, men et levende handelsområde omgivet af butikker og boliger.

Projektinfo

Projektudvikler: Sophienberg Gruppen
Bygherre:
Sophienberg Gruppen
Rådgiverteam:
Mangor & Nagel Arkitektfirma, Rambøll
Totalentreprenør:
CASA Entreprise A/S
Byggeperiode:
Januar 2012 – September 2013
Projektvolumen: 9.000 m² butik, 3.000 m² bolig samt et parkeringshus
Slutinvestor: Nordic Realestate Partners

SOPHIENBERG
GRUPPEN

 

 

Bredgade 40
1260 København K

Tlf: 39 10 60 00
info@sophienberg.com