Kulturporten i Farum

Projektbeskrivelse

Farum Kulturø er en helhedsplan for et nyt kulturelt centrum i Farum. Randbebyggelsen indrammer Kulturøen og præsenterer sig som et markant byhus mod Frederiksborgvej og Stavnsholtsvej. Den skærmer Kulturøens bagvedliggende grønne gårdrum. Mod øst afsluttes bebyggelsen, således at den sammen med Kulturhuset indrammer Kulturtorvet.

Nybyggeriet består af  90 boliger – to, tre og fire værelses lejligheder. Alle boliger har en privat altan ud mod gårdhaverne, og fra stueetagen er der direkte udgang til Musikhaven. Ud mod Frederiksborgvej og Stavnsholtvej etableres støjafskærmende altaner.  Mod Kulturtorvet indrettes en beboercafé.

Projektet indskriver sig i områdets karakteristiske arkitektur med lyse gule mursten og afsluttet med skrå grønne tage. Som et gennemgående træk er et basemotiv bestående af 12-15 skifter hårdere brændt sten, der optager niveauspring på grunden. Facaderne indeholder store glaspartier fra gulv til loft. Rummelige altaner med glasværn skaber variation i facadeudtrykket. Glaspartierne er kombineret med blændfelter af kobbereloxeret aluminium. Glaspartierne, de glasinddækkede altaner, de lyse sten og den gennemgående kobbereloxering giver en detaljerigdom og åbne facader mod gaden.

På hjørnet af byggeriet åbner en stor to etager høj port sig ud mod omgivelserne, og man kan via en teglstensbeklædt trappe og rampe bevæge sig ind i den bagvedliggende gårdhave og videre ind til Kulturhuset. De indeliggende portvægge opmures i standerskifte med glaserede tegl i tre nuancer af grøn, der giver et levende farve- og lysspil, også om aftenen, hvor porten er oplyst med kunstlys.

Projektinfo.

Kulturporten i Farum, Frederiksborgvej 3-5

Projektudvikler og bygherre: Sophienberg Gruppen og Dades 2 Aps
Rådgiverteam: PLH Arkitekter A/S og Ingholt Consult
Bæredygtighed: DGNB Guld
Byggetid: Medio 2023 – primo 2025

Udlejning: Juli Living

 

August 2023

SOPHIENBERG
GRUPPEN

 

 

Bredgade 40
1260 København K

Tlf: 39 10 60 00
info@sophienberg.com